Thursday, June 24, 2010

sama berlindung..tak kan da jadi baru nak percaya?

maap,awal2 post blog ni terpaksaaku paste dari satu lagi blog yang aku baca..kepada the original author,mntak maap saya ucapkan harapnya bkn niat saya nak sesaja paste or plagiarize kerja encik tapi sebb saya rasa bnda ni sgt infrmative then i have to copy this..semoga enck dapat berkat drpd allah..
ni kawan2..meh kte tgk ape kata encik ni?sama renungkn..

11 June 2010
Kerja Gila, Beberapa Gambar Perempuan Bertudung Diedit Jadi Seksi
Author: Ibnu Ir Fadzil | at : 7:25 AM | Category : Fakta Dan Realiti |
Sebelum ini, kita digembar-gemburkan dengan cerita bahawa gambar-gambar di dalam Facebook yang datanya berpengkalan di Israel, telah discan dan diedit bagi jadi gambar bogel. Mesej tersebut tersebar minggu lepas.

Agak-agak, ada ke orang nak percaya? Di sini, saya ingin kemukakan BUKTINYA!. Seorang sahabat kepada mangsa telah diedit gambarnya sehingga jadi gambar bogel. Nama mangsa dirahsiakan. Beliau tersedar gambar beliau terpapar dengan gaya lucah 2 hari selepas mesej tersebut tersebar.
http://3.bp.blogspot.com/_ZESRODdcy2E/TAC5e8RZurI/AAAAAAAAAN0/hwVi19WTmIk/s1600/31991_120561264651320_100000923411504_108512_7675571_n.jpg
Satu lagi aduan, kes yang sama, tentang gambar seorang perempuan bertudung, dan diedit sedang melakukan aksi lucah, dan gambar asal diambil di dalam Facebook. Sila lihat gambar yang telah di"blur"kan di bawah..




Adakah satu hari nanti, gambar kita pula yang diedit menjadi gambar lucah? Sekarang ini, beberapa web bangang telah dibuat khas untuk adengan bertudung. Hampir semua gambar di dalamnya diedit. Mana dapat gambar tu?

Di bawah ini pula, satu artikel yang saya petik dari serikandiumar93.blogspot.com, tentang gambar perempuan bertudung, dieksploitasi sehingga seolah-olah mendedahkan susuk tubuh badan.




ASAL FOTO INI ADALAH BERTUDUNG SEMPURNA, NAMUN TELAH DIEKSPLOITASI MELALUI TEKNIK SUPER IMPOSE DAN SINAR X-RAY UNTUK MENAMPAKKAN BAHAGIAN DALAMAN. MAKA KEPADA PARA MUSLIMAH DIKASIHI ALLAH SEKALIAN ,TOLONG DELETE FOTO-FOTO ANDA DALAM MANA-MANA LAMAN PERIBADI ANDA SEPERTI fACEBOOK ,BLOG @ fRIENDSTER SEBELUM MENJADI MANGSA DAN FOTO-FOTO ANDA TERSEBAR DI INTERNET OLEH MUSUH2 ISLAM DAN KAKI PORNOGRAFI

Ulasan~

Berdasarkan pandangan saya, mungkin proses eksploitasi ini tidak dapat dilakukan jika mana gambar ini sudah tetap..namun sebagai langkah berjaga-jaga, seelok-eloknya tidak wajarlah bagi seorang muslimah mempamerkan gambarnya kepada bukan mahramnya. Jika difikir-fikirkan, kenapa sibuk mempamerkan wajah pada orang tatapan ramai ?..nak tunjuk cantik?Hmmm..cukuplah pamerkan pada suami kalian nanti..renung-renungkanlah. Wallahua'lam.


Mulai hari ini, apa lagi? Takkan nak tengok saje? Gambar bila-bila je buleh diedit.. Walaupun bukan kita yang buat aksi tersebut, tapi tak segan ke muka sendiri disebarkan sebagai gambar lucah. Hari ini, kita nampak orang lain terkena, boleh jadi, esok kita pula yang kena. Kita doakan kepada Allah supaya melindungi kita.

Muhammad Mujahid bin Ir Haji Mohammad Fadzil
Fakulti Usuluddin, Jabatan Akidah dan Falsafah
Universiti al Azhar

takot tak tgk suma ni?tu la kawan2 mari sama2 kite amek iktibar..pelihara diri kta,tak perlu tunjukkn kepada sapa2 ye tak.jangn samapi kte suma jadi magsa baru nak amek langkahjaga2..tyme tu suma da tak berguna..allahu a'lam

2 comments:

~ @ Shikin @ ~ said...

sy dh delete dh..huhu..

shahira ismail said...

woi!haha laen ja buyi ni.haha..mabrook babe!xpe msk sket2 kat blog ok kot kin hehe=)