Saturday, March 24, 2012

we didn't mean that.iya ke?

bismillahirrahmanirrahim

semakin lama dalam bidang ini semakin itu aku rasa aku hilang sensitivity
hati semakin tawar rasanya
hati semakin kaku rasanya.
melihat kesakitan bukan suatu yang asing lagi

semakin lama aku disini semakin aku rasa betapa kejamnya kami semua
aku terlupa yang aku berdepan dengan mereka yang hidup
dengan mereka yang mempunyai perasaan dan rasa sakit
walupon tiada respon..
mungkin mereka terlalu sakit ntk memberikan respon.
aku terlupa.

DILEMA.
kami menggunakan alasan untuk belajar.
menjadikn itu sebagai pasport untuk mengeksperimen mereka.
tak suka perasaan tu.
sgt tak suka.
mungkin kami terlupa mereka adalah mak kepada seseorang,seorang kakak kepada seseorang
mungkin kami terlupa mereka adalah ayah kepada anak2,seorang abang kepda mereka yang laennya.

allah.
berikan aku tangan yang menyembuhkan
berikan aku eksperesi muka yang menyembuhkn
berikn aku perwatakan yang dapat mengggembirakn mereka
khas ntk mereka2 ini ya allah
khas ntk mereka.

pesan ayah
"jangan sesekali musnahkan kepercayaan yang dorang bagi kat along,igt setiap ap yg along wat ni Allah akn tanya nanti"


p/s:alhamdulillah hari ni 1st tyme wat vein puncture n abg
dan buat pertama kalinya tlg dr deeba wat report kat bed ticket patient.excited terlbh walaupon hya tulis bbrp perkataan.
yup,terasa macam doktor yang betol.
yup pertama kali rasa tulisan aku ad value.on the other side of it ak terlupa "DELIMA" aku ni.
alhmdulilah allah membantu dan mempermudah
terima kasih makcik selimah,insyallah saya akn blajar sedaya mgkn ntk makcik!
semoga allah sembuhkn makcik.

whatever it is harapnya aku tak hilang sensitivy aku ni or else siap kau Shahira!

2 comments:

Fizul Yusoff @ volvox said...

InsyAllah..kte bljr dr mreka,mgkn kesakitan itu adlh 1 sign untuk lebih dekatkn diri dgn Allah.. Sekurang2nya Allah menyayangi mreka lebih sbb mmberikn tnda2 awal.. sdgkn diri kte yg chat ni, x thu bila masa kite akn tiba.. berdoa mudah2an ia bknnya mengejut, supya masih ad ruang untuk tingktkn amalan diri...

syuha said...

semoga berjaya dunia akhirat shahira ismail!