Tuesday, July 26, 2011

apabila laki ke dapur

bismillah
dengan nama Allah,Maha suci allah juga
yang menjadikan lelaki dan perempuan itu berbeza ^^,


Apabila laki ke dapor..XD

alhamdulillah da lama aku bercadang nak tulis benda ni tapi slalu tak de kesempatan.
klu aku dok muo lagilah tak menyempat.

Duduk di klang,tak de ap sgt yang apa nak dibuat.nak keluar jumpa kawan masing2 da kerja,
nak memasak tak de sapa kat umah nak makan,
nak tgk tv, aku tak minat
nak kuar ikot ayah p site ada plak pekerja dia
cuma harap mengemas ja pastu da tak tau nk wat ap
jadi aku gunakn masa ni untuk aku mengeksplore resepi2 baru untuk aku masak bila budak2 kecik ni ada nnti

jadi ceritanya tyme2 aku mengexplore resepi ni, aku jumpa byak blog2 lelaki yang memasak.

nak tengok perempuan memasak itu bkn satu bnda yang memelikkan,
macam tu jugak klu jmpa blog2 lelaki yang bercerita pasal kereta,paling koman pon futsal dan bola,tak de ap yang pelik distu

tapi bila aku jumpa cerita pasal lelaki yang memasak

aku rasa ini sangat CUUUUUUUUUUUUte!

hahaha
antara contohnya
lelaki ni

lagi contohnya
abang ni yang masakkn orang rumah dia

lagi contohya
laki yang masak nasi goreng ni

dan dia ni
yang memasak bubur nasi

hahah(dalam ati : jahatnya ketawakan orang )

aku percaya kat luar sana pasti banyak laki yang memasak,bukanlah nak prejudis ke apa untuk cakap kitchen ni women's stuff ,
infact aku rasa banyak ja laki yang tau masak kat luar tu.
bukan tau masak ,tapi pandai masak.
ha itu betolnya

ala contoh paling dekat cheff wan,klu tu jauh,
contoh dekat ayah aku(wp aku cuma penah makan skali ja ayah masak kari masa darjah 6 haha siap da lupa rasa dia)

bila aku surf2 internet ni aku tgk ade gak lelaki ni blajar memasak sebab nak pikat gf dia.
erk?
aku tak taula,no komen
cuma klu personalnya i do feel bnda ni cute.

tak pasti sapa yang cute,masakan tu ke,orang tu ke or suasana tu yang cute.
tapi aku serius gelak2 baca tyme tgk blog laki ni.
sebab gelak: undefine~ hahaha

aku tgk gambo ni pon aku gelak,terbayang aku dok kat dapor ginila kelam kabutnya kadang2 hahahah sebab tu kot aku gelak tgk blog laki2 ni.

ok la semakin pjg tulis article lagi macam nak gelak2
comelnya laki tu!
haha
tau part mana yang best bila masak?
bila da siap masak(including siap kemas dapor) part yang paling seronok dudok depan ayah aku,adek2 aku,pandang dorang makan.

sukanya dapat masakkn orang yang kt sayang,yang paling malang ayah aku yang kna paksa haha

sambil cakap
"bah,sedap tak along masak?"
hahaha
jawapan tak bole tahan

"sedap.."
hahah(wp sesetengah tu aku tau x sedap)

klu kat adik2 len sket dialognya
sambil pandang dorang makan
"sedap tak along masak..?"
tanpa menunggu jawapan aku sambung
"tak sedap along kecik ati,p soh kakak len masak!"

adek2
"ok2.. sedap"
nnti lps tu dgr dorang tepon mak kata
"along masak hari ni xkena slera adek..cakap x sedap ,along kcik ati,ma cepatla balik"

hahahaha
woi along dengo!haha

ok itu kesah aku.
len orang len experience dia
cuma bagi pihak aku, aku suka laki yang jadi diri dia sendiri,tak perlu wat sumting nak impresskan orang,klu wat kat aku,aku duku sebijik =p jadi diri sendiri la wei,tu la hensem

dan yang penting blajala masak demi mak jangan demi girlfren hehe
ha itu lagi superb HENSEM aku rasa
XD


p/s :aku tak pasti bole ke tak men2 link kan blog lelaki2 ni,kot terjumpa minta halal ye adik
minta maap tak minta izin =p

2 comments:

mek sasa said...

rindu mek shiro..jahat gelak laki masak. ayh sy penah je msk,wt nasi goreng :P
asal xleh send msg, hp mati ke?

shahira ismail said...

haha mek sA!!!!!!!!!!!!!!!!!alamak da jumpa haha.oh he kt xbawak charger ritu=p haha kt xgelak la kt kata comel ja haha